Etiket Sonuçları: bucak

ŞEHİT MUHİTTİN TALHA ÇALIŞKAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ORTAOKUL ÖĞRENCİ KABUL SINAVI

ÖĞRENCİ SALON LİSTELERİ

Beste Projesi kapsamında düzenlediğimiz kariyer günlerinde

Doktor Rüveyda Damar

Avukat Gülsen Kahraman

Ziraat Mühendisi Ali Balcı

Mimar Fadime Apaydın Uysal

İnşaat Mühendisi Gökhan Keskin

Diyetisyen İlhan Uysal

Eczacı İsmail Sedat Sarı

misafirimiz oldu.

İkinci dönem görüşmek üzere kendinize dikkat iyi bakın.

Bir dönem boyunca öğrencilerimizin yaptığı resimler görücüye çıktı.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ YUNUS EMRE7

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Proje ile öğrencilerimizin gelişimine yönelik tüm alanlar desteklenerek; ulusal ve uluslararası platformlarda Burdur’u üst sıralara taşımak, akademik başarı grafiğini yükseltmek ve böylece Burdur’da eğitimde kalite ve niteliği arttırmak hedefleniyor.
Projenin en önemli amacı ise, öğrencilerimizin eğitime olan ilgilerinin artırılması ve eğitim öğretim sürecine anlamlı katılımlarının sağlanması; okul ortamlarının ve öğrenme süreçlerinin iyileştirilmesi; akademik ve meslekî yönden ilgi ve istidatlarına göre öğrenim görmelerinin sağlanması; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı bir şekilde millî, mânevî, ahlâkî, insânî ve kültürel değerleri benimsemiş bireyler olarak yetişmelerini sağlamak.

Yerli Malı Haftası (resmî adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası), 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli günler ve haftalardandır.

• Her hatamda sabırla yaklaşıp benden ümit kesmeyen öğretmenim. Değerinizi her geçen gün daha iyi anlıyorum. Öğretmenler gününüz kutlu olsun.

Öğrencilerimizde Filistin farkındalığı oluşturmak için Furkan Aslanol rehberliğinde Filistin Köşesi oluşturuldu.

Saygı rahmet ve özlemle...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' mızın 100. Yıl Kutlamaları kapsamında kodlama etkinliği yaptık.

Tam bir asır önce başlayan bu ulusun kaderini değiştiren o tarih zorlu savaşta atılan adım olan 29 Ekim 1923’te bize yapılan o jest cumhuriyettir. Cumhuriyetin ilanının üstünden 100 yıla aşkın bir süre boyunca bu topraklara ait olan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün hediyesidir.

Ve şimdi 29 Ekim 2023’te 100’üncü kez biz bu tarihi kutluyoruz. Bu bize olan armağanı kutlamak onur olacaktır. ‘’Ey yükselen yeni nesil gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz’’, Atamız ne güzel de demiş bu sözü;

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen SADA projesi kapsamında yürüttüğümüz Söz Perdenin okulumuzda tiyatro rüzgarı estirecek.

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES)” projesi 2022 yılında hayata geçirilmeye başlandı. ÇEDES protokolüne göre projenin amacı, öğrencileri “bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı; millî, ahlaki, insanî, manevi ve kültürel değerlere göre” yetiştirmek.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün   UNICEF sponsorluğunda  gerçekleştirdiği LGS Çalıştayı 24 -27 Nisan tarihleri arasında Başkent Öğretmenevi 'ne yapıldı. 81 ilden 100 katılımcının bulunduğu çalıştaya ilimizi temsilen okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Recep ÖKDEM katıldı. Yapılan istişareler, sunumlar ve değerlendirmeler ışığında yeni yol haritaları çizildi. Okulumuza hayırlı olmasını diliyoruz.

Uzman Rehber ve Psikolojik Danışman Ali Cesur öğrencilerimize verimli ders çalışma teknikleri hakkında bilgi verdi.

Yapılan deneme sınavında dereceye giren öğrencilerimize başarı belgesi takdim edildi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün koordine ettiği Eğitimde Tek Yürek kampanyasında kardeş okulumuz belli oldu. Elimizden geldiğince depremzedelerin yanında olacağız.

Ekm

Okulumuzun hazırladığı 29 Ekim programı büyük beğeni topladı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Öğrencilerimiz Recep Ökdem koordinatörlüğünde yürüttükleri "Sokak Hayvanları İçin El Ele " Etwinning projesini arkadaşlarına tanıttılar.

Erdem Destek 2021 programı kapsamında

Okulumuzun yürüttüğü Erdem Destek Programı kapsamındaki Kültür Treninde Yolculuk projemizde ikinci durağımız Sagalassos atık kentiydi.

Öğrencilerimizin bağışladığı oyuncaklar Boğazköy Ruhi Mutlu İlkokulu anasınıfına bağışlandı. Projeye katkı sağlayan öğrencilerimize ve proje yürütücüsü öğretmenimiz Havva Özcan´a teşekkür ederiz.

Okulumuzda açılan 4-6 Yaş Okul Öncesi Din Eğitimi sınıfları, etkinliklerini tüm hızıyla sürdürüyor. Çocuk Şarkıları ve gösterilerinin yanısıra Kur´an-ı Kerim öğreniyorlar ve Peygamper Efendimizi tanımaya başlıyorlar.

Eğitim liderinin iletişim ve yönetişim becerilerini geliştirme amaçlı YÖGEP toplantılarının ilki okulumuzda gerçekleşti. Bucak İmam Hatip Lisesi müdürlerinden, emekli öğretmen Sayın Arif Yıldırım toplantıya konuk olarak katıldı. Zorlu eğitim yılları, öğretmenlik tecrübeleri ve idarecilikle gecen çeyrek asırlık görev tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. Toplantıya Sayın Şube Müdürümüz Vedat DEMİRTAŞ, Muhittin Talha Çalışkan İmam Hatip Lisesi Müdürü Sayın Vedat UYSAL, Oğuzhan İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Sayın Mehmet KAPLAN, Barbaros İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Sayın Sait ÖZTÜRK ve ev sahibi olarak Bucak İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Yüksel BALGAMIŞ katıldılar.

Ekm

2017-2018 eğitim öğretim yılında eğitim vermek üzere 5.sınıf kademesinde gönüllü öğrencilerden oluşan hafızlar sınıfı oluşturuldu.